Adatvédelmi Szabályzat

A Gerecse Travel Kft.-nél (székhely: 2890 Tata, József Attila u 6/a.; Adószám: 13256892-2-11 Cégjegyzék szám: 11-09-010001 (a továbbiakban „mi“) a www.relleciga.hu weboldalunk / webáruházunk működtetése során kiemelt figyelmet fordítunk a személyes adatok védelmére. Ebben a dokumentumban részletes tájékoztatást arról, hogy ügyfeleinkről és weboldalunk felhasználóiról milyen személyes adatokat, milyen jogalapon (hozzájárulás, vagy milyen más jogalapon) kezelünk; személyes adatait milyen célra használjuk, kinek adhatjuk át, és Önnek milyen jogai vannak az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatban.

Milyen személyes adatokat kezelünk?

Szolgáltatásaink használatakor különböző típusú adatokat gyűjtünk, például a felhasználónevet és jelszavakat, a névjegyeket és más beállításokat. Megfigyeljük, hogy weboldalunkon milyen termékeket néz meg, milyen eszközt használ erre, melyik hírlevél keltette fel érdeklődését, és ebből további adatokat gyűjtünk Önről, hogy személyre szabott kínálatokat készíthessünk és a jövőben tovább tökéletesíthessük weboldalainkat. Amennyiben vásárol vagy fiókot nyit nálunk, a vezetéknévvel és keresztnévvel is dolgozunk, a megrendelésekkel és azokkal az adatokkal, amelyeket a fiókban beállít.

A következő személyes adatokat dolgozzuk fel:

  1. azonosító adatok, amelyek alatt különösen a vezetéknév és keresztnév, felhasználónév és jelszó értendő, illetve a személyi igazolvány száma ha részletekre vásárol, a cégjegyzékszám és az adószám, amennyiben Ön vállalkozó;
  2. elérhetőségi adatok, ezek alatt olyan személyi adatok értendők, amelyek lehetővé teszik a kapcsolattartást, ezek közé az e-mail cím, telefonszám, kézbesítési cím, számlázási cím és a közösségi hálózaton levő címek;
  3. a beállítások, amelyek alatt az olyan adatokat értjük, amelyeket a fiók tartalmaz, főleg az elmentett címek és profilok, hírlevél beállítások, a hűségprogramokban való tagság, vásárlási listák, a figyelt termékek (termékfigyelők), a termékek és szolgáltatások értékelése, és a kitöltött kérdőívek;
  4. adatok a rendelésekről, amelyek elsősorban a rendelt termékkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos adatok, a szállítási és fizetési mód, beleértve a bankszámla számát és a panaszokról vezetett adatokat;
  5. adatok a viselkedését illetően a weben, ideértve a mobilalkalmazásunk segítségével történő böngészést, különösen a megjelenített és megtekintett terméket és szolgáltatásokat illetően, a linkeket, amelyekre rákattint, a weboldalunkon való mozgási módot és a képernyő görgetését, valamint az eszköz adatait, amelyről a weboldalunkön böngészett, ilyen az IP cím és a származtatott hely, az eszköz azonosítása, annak műszaki paraméterei, például az operációs rendszer és annak verziója, a képernyő felbontása, a használt böngésző és annak verziója, valamint a sütikből (cookie) és hasonló technológiákból nyert adatok az eszközazonosításhoz;
  6. az általunk küldött üzenetek olvasási viselkedéséről, különösen az üzenetek megnyitásának idejéről és az eszközről, amelyen az üzenetet olvassa, az IP-cím és a belőle származtatott hely, az eszköz azonosítása, annak műszaki paraméterei, például az operációs rendszer és annak verziója, a képernyő felbontása;
  7. származtatott adatok, vagyis az Ön beállításaitól származó személyes adatok, információk a megvásárolt áruk és szolgáltatásokról, a weboldalon tanúsított viselkedésével kapcsolatos információk és az általunk küldött e-mailek olvasásával kapcsolatos információk, különösen az Ön neme, életkora, a pénzügyi helyzete, a vásárlói viselkedése és a különböző árukhoz és szolgáltatásokhoz fűződő kapcsolata;
  8. a az ügyfélszolgálat használatával kapcsolatos információk, ezek elsősorban a telefonos ügyfélszolgálatban rögzített telefonhívások, a küldött üzenetek azonosítása, beleértve az olyan azonosítókat, mint az IP cím.

Miért kezeljük a személyes adatokat, és mi jogosít fel erre?

Az Ön személyes adatait különböző helyzetekben különböző célokból kezeljük. Amennyiben weboldalunkat használja, amelyen sütiket alkalmazunk, az adatok felhasználásával nyomon követjük a látogatottságot és javítjuk a szolgáltatásainkat. Ha regisztrál nálunk, akkor az Ön adatait a fiók kezelése és a kapcsolódó funkciók biztosítása érdekében használjuk. Amennyiben nálunk vásárol, az Ön adatait arra használjuk, hogy a rendelését kezeljük, védjük a jogi igényeinket és teljesítsük a törvényes kötelezettségeinket. Az Ön kapcsolatai és más adatai alapján a személyre szabott ajánlatainkat jelenítjük meg és küldjük el Önnek. Az Ön hozzájárulásával az adatokat harmadik félnek átadjuk olyan céllal, hogy a további weboldalekről ajánlatokat lehessen meg jeleníteni, és hogy további szolgáltatásokat tudjunk hozzáférhetővé tenni. A személyes adatok feldogozására a szerződés előkészítése vagy teljesítése, a törvényi kötelezettségek betartása, a törvényes érdekeink vagy az Ön hozzájárulása jogosít fel bennünket.

Tevékenységünk részeként a személyes adatokat különféle célokra és különböző mértékben kezeljük:

  1. az Ön hozzájárulása nélkül a szerződés teljesítése érdekében, jogos érdekünkben vagy jogszabályi kötelezettségünk teljesítése érdekében, vagy
  2. az Ön hozzájárulása alapján.

Az, hogy milyen adatkezelést végezhetünk az Ön hozzájárulása nélkül, attól függ, hogy milyen célra irányul az adott adatkezelés, és hozzánk viszonyítva Ön milyen pozícióban szerepel – Ön kizárólag a weboldalunk látogatója, vagy pedig regisztrált, illetve vásárolt nálunk. Az adatokat akkor is kezelhetjük, ha Ön a megrendelt termék vagy szolgáltatás címzettje, ha Ön kapcsolatban áll velünk, vagy ha meglátogatja webáruházunkat.

Amennyiben meglátogatja a weboldalunkat

Sütik (cookies) és egyéb technológiák használata, adatátvitel a hirdetésekhez és a közösségi hálózatokra

Ha meglátogatja weboldalunkat, kisebb fájlokat tárolunk az Ön eszközén majd ezeket sütiként olvassunk. A sütik rövid adatfájlok, melyeket a meglátogatott honlap szervere tárol el a felhasználó számítógépén (a böngészőben). Bizonyos cookie-k lehetővé teszik, hogy a weboldalaink böngészése során az Ön aktivitását összekacsolja a böngészőablak megnyitásának pillanatától annak bezárásáig. Amint a böngésző ablakot bezárja, ezek cookie-k törlődnek. Mások az eszközön maradnak a beállított ideig, és minden alkalommal, amikor a konkrét cookie-t létrehozó weboldalt meglátogatja, aktiválódnak. Továbbá pixelcímkét is használunk (webjelző vagy web beacon-nek is nevezzük), ezek apró képek, és a sütikhez hasonló a funkciójuk. A számítógépén tárolt sütikhez képest a webjelzők a weboldal szilárd részét alkotják. Mindezekről a technológiákról a dokumentumban az egyszerűség kedvéért a továbbiakban mint sütikről beszélünk. Az Ön eszközébe a sütiket nem csak tároljuk, de olvassuk is azokat a sütiket, amelyeket az Ön eszközébe a honlapunk mentett. A továbbiakban az egyszerűség kedvéért csak a tárolásról beszélünk.

Az egyes sütiket az Ön eszközén közvetlenül a mi weboldalunk tárol. Ezek a sütik segítenek nekünk:

  • azonosítani Önt, miközben weboldalunk egyes oldalait lapozza, és az ismétlődő látogatások során, például azért, hogy a vásárlás közben ne legyen kitörölve a bevásárló kosár, hogy a konkrét eszközből való bejelentkezését megjegyezzük, és ne kelljen ismételten kérni az e-mail címét és jelszavát, vagy, hogy elmentsük az információt, hogy weboldalunk melyik verzióját jelenítsük meg, amennyiben a web az adott pillanatban több változatot is kínál;
  • rögzíteni, hogy Ön a jelen dokumentum alapján megadta hozzájárulását, illetve, hogy pl. egy adott felmérésben részt kíván-e venni;
  • megőrizni a biztonságot, például hogy megvizsgáljuk, hogy valaki netán visszaélt-e a weboldalra való csatlakozásával és Ön helyett jár el;
  • nyilvántartani, ellenőrizni és eltávolítani a hibákat és a weboldalunk működési hibáit.

Az ilyen sütik és más fájlok szükségesek a honlapunk működéséhez. Ha ezeket a sütiket eltiltja a böngészőből, előfordulhat, hogy a weboldalunk nem működik megfelelően, és esetleg mi nem tudjuk biztosítani a termékeinket vagy szolgáltatásainkat.

Továbbá az Ön eszközén:

  • olyan sütiket tárolunk weboldalunkról, amelyek lehetővé teszik:
    • weboldalunk, annak egyes oldalai forgalmának nyomon követését, statisztikák és áttekintések készítését, és a hirdetések hatékonyságának mérését;
    • bemutatni Önnek weboldalunk különböző változatait, amennyiben az új funkciókat teszteljük;
    • úgy alakítani weboldalunk tartalmát, hogy például előnyben részesítjük a már megtekintett termékek megjelenítését, és további testre szabott ajánlatokat jelenítsünk meg Önnek;
  • lehetővé tesszük harmadik félnek a sütik tárolását, amelyeket később felhasználhat:
    • a weboldalunkról és más oldalakon való viselkedéséről adatokat gyűjthet ;
    • a közösségi oldalakról és a mi weboldalunktól eltérő weboldalakra való méretre szabott ajánlatok és célzott hirdetések megjelenítésére;
    • közösségi oldalakkal való csatlakozáshoz, mint például a Facebook, beleértve az automatikus feliratkozást, az olyan funkciók biztosításához mint a „Tetszik“ gomb, vagy a megrendeléssel kapcsolatos értesítések küldése a Messenger szolgáltatás használatával, és a célzott ajánlatok és hirdetések megjelenítése ezeken a közösségi hálózatokon és a weboldalunktól eltérő más weboldalakon.

 

A weboldalak látogatói személyes adatainak való felhasználása

Amennyiben meglátogatja a www.relleciga.hu honlapot, feldolgozzuk a weboldalunkon tanúsított viselkedési adatait a jogos érdekünk alapján (tehát az Ön hozzájárulása nélkül) az alábbi célokkal:

  • az olyan információk beszerzése, amelyek segítenek javítani weboldalunkat, hogy még jobb vásárlásokat végezhessen nálunk; a jogos érdekünk az, hogy javítsuk az Önnek nyújtott szolgáltatásainkat;
  • statisztikák és áttekintések készítése, főleg weboldalunk és annak egyes oldalai forgalmának nyomon követése, és a hirdetések hatékonyságának mérése; jogos érdekünk itt a weboldal hatékonyságának és hirdetési költségeinek mérése; e célból további származtatott adatokat gyűjthetünk a weboldalon tanúsított viselkedéséről és erre a célra felhasználhatjuk;
  • az új funkciók és alkalmazások tesztelése a telepítés előtt, különösen annak érdekében, hogy megelőzzük az újítások működési problémáit a valós üzemelésben, amelyek ronthatnák a vásárláskor szerzett benyomást; jogos érdekünk itt a weboldalunk Önnek nyújtott szolgáltatásaink zökkenőmentes működése;
  • a weboldalunk elleni támadások és a működési veszélyeztetések megelőzése és az Ön adatai biztonságának megvédése; jogos érdekünk itt a weboldalunk és az Önnek nyújtott szolgáltatások zökkenőmentes működése és az Ön adatainak biztonsága.

A weboldalon tanúsított viselkedéséről nem csak a sütikből származnak az információk. Ezeket az alábbi adatokkal bővítjük ki:

  • IP-cím (az Ön által használt eszköz hálózati azonosítója, címe, amely segítségével más eszközökkel kommunikál az internet hálózatán);
  • eszközének operációs rendszere, verziója és nyelvi beállításai;
  • az eszközön használt böngésző, verziója és nyelvi beállításai;
  • az internetes cím (URL), ahonnan a weboldalunkra érkezik.

Az ilyen céllal legfeljebb 38 hónapig használjuk fel a személyes adatokat. Ez ellen az adatkezelés ellen Ön jogosult tiltakozni.

A weben tanúsított viselkedéséről szóló adatokat jogos érdekünk alapján kezeljük (tehát az Ön beleegyezése nélkül), ajánlatok és célzott hirdetések személyre szabásának céljával, amelyeket megjelenítünk Önnek. A jogos érdekünk itt a maximális mértékben személyre szabott és hatékony ajánlat. A felsorolt adatokat ezzel a céllal elemzés segítségével gazdagítjuk, és származtatott adatokat kapunk. Ezen adatok alapján a felhasználóinkat különböző csoportokba soroljuk, ahol minden csoport saját, különleges ajánlatot kap. Amennyiben ezt követően vásárol nálunk, e célból felhasználjuk a rendeléséből származó adatokat is.

 

Ha regisztrál nálunk

A regisztrációhoz meg kell látogatnia a weboldalunkat, ezért Önre vonatkoznak az Rendelési feltételek részben ismertetett információk. Amennyiben ezen felül regisztrál is, akkor adatkezelést is végzünk az alábbiak szerint:

A szerződés teljesítésén alapuló adatkezelés

Ha a www.relleciga.hu weboldalon fiókot nyit, kezeljük az Ön azonosítási adatait és elérhetőségét, a beállításait és a megrendeléssel kapcsolatos adatokat (amennyiben később vásárol nálunk), a szerződés teljesítése alapján (az Ön beleegyezése nélkül), hogy felhasználói fiókját vezethessük. A szerződés, amely adatkezelésünk alapja, a fiók létrehozásával keletkezik. E céllal a személyes adatokat a fiókja létezésének egész időtartama alatt használjuk, azonban azt bármikor törölheti.

Jogos érdekeken alapuló adatkezelés

Ha a www.relleciga.hu weboldalon fiókot nyit, kezeljük az Ön azonosítási adatait és elérhetőségét, a beállításait és a megrendeléssel kapcsolatos adatokat (ha Ön, akár bejelentkezés nélkül is, később vásárol nálunk) és a weboldalon tanúsított viselkedésével és a küldött e-mailek olvasásával kapcsolatos adatokat, és úgyszintén a jogos érdekünk alapján (tehát az Ön beleegyezése nélkül), az alábbi céllal:

  • olyan információk beszerzése, amelyek segítenek javítani szolgáltatásainkat, hogy jövőbeni vásárlásai jobban megfeleljenek az Ön igényeinek, különösen a szolgáltatásainkkal való elégedettségének megállapítása érdekében; jogos érdekünk itt az Önnek nyújtott szolgáltatásaink javítása,

A mi jogos érdekünk alapján (tehát az Ön beleegyezése nélkül) felhasználjuk az Ön beállításait is, hogy teszteljük az funkciókat és alkalmazásokat azok bevezetése előtt, amint ez az Amennyiben meglátogatja a weboldalunket részben olvasható.

Az ilyen céllal a személyes adatokat az Ön fiókjának létezési ideje alatt használjuk, amelyet bármikor törölhet. Ez ellen az adatkezelés ellen Ön jogosult tiltakozni.

Ha nálunk vásárol

Ahhoz, hogy vásárolhasson nálunk, meg kell látogatnia a weboldalunkat, ezért Önre vonatkoznak az adatkezelésünk feltételei, amelyeket az Rendelési feltételek részben ismertetünk. Amennyiben nálunk vásárol, akkor adatkezelést is végzünk az alábbiak szerint:

Adatkezelés szerződés teljesítés alapján

Ha Ön mint természetes személy vásárol nálunk, a rendelése kezelésének érdekében kezeljük személyes adatait, az azonosító és kapcsolattartási adatait, és a rendelésével kapcsolatos adatait. Amennyiben nálunk már nyitott fiókot, erre a célra felhasználhatjuk az Ön beállításait is.

Amennyiben Ön egy jogi személy képviseletében vásárol nálunk, az azonosító adatait ugyanolyan céllal kezeljük jogos érdekeink alapján, mint amely az Ön által képviselt személlyel kötött szerződés teljesítésén alapszik.

Az, hogy ezen adatokat felhasználjuk a rendelés kezelése érdekében azt jelenti, hogy főleg az alábbiak miatt használjuk:

  • hogy befejezhesse online megrendelését, például, hogy a kosárba helyezett áru, vagy a feldolgozás alatt lévő rendelés adatai ne legyenek kitörölve;
  • hogy a rendelésről értesíthessünk Önt, például visszaigazolást küldhessünk, vagy tájékoztathassuk Önt az áru kiszállításáról;
  • az áru fizetése érdekében; e tekintetben az adatait átadhatjuk a fizetési rendszert működtető partnereinknek, amint ez le van írva a Ki dolgozza fel az Ön adatait, és kinek adjuk őket át?;
  • az áruszállítás érdekében; ezzel kapcsolatban az Ön adatait átadhatjuk a szállítói partnereinknek, amennyiben az árut az említett partnerek egyike szállítja, és kizárólag az áru kiszállítása érdekében; amint az a Ki dolgozza fel az Ön adatait, és kinek adjuk őket át? részben olvasható;
  • a megrendelt áru- vagy szolgáltatással összefüggő panasszal kapcsolatban; ebben az összefüggésben az Ön adatait átadhatjuk a termékértékesítőnek vagy a szerviz központnak, a Ki dolgozza fel az Ön adatait, és kinek adjuk őket át? részben leírtak szerint;
  • az Ön egyéb igényeivel kapcsolatban, amelyekkel megkeres minket pl. a telefonos ügyfélszolgálat segítségével, amint ez az Amennyiben különböző csatornákon kommunikál velünk részben olvasható.

E célból a személyes adatokat a megrendelés feldolgozásához szükséges ideig használjuk, illetve szerződéses kötelezettségünk teljesítése, mint például a panasz rendezéséig.

Jogos érdekeken alapuló adatkezelés

Ha nálunk vásárol, megőrizzük az Ön azonosító és kapcsolattartási adatait, és a rendelésével kapcsolatos adatait jogos érdekünk alapján (az Ön beleegyezése nélkül) jogaink védelme, a belső nyilvántartás és ellenőrzések céljából. A jogos érdekeink itt jogaink védelme és a szolgáltatásaink megfelelő nyújtásának ellenőrzése.

Jogos érdekeink alapján (tehát és Ön beleegyezése nélkül) kezeljük továbbá az Ön azonosító és kapcsolattartási adatait, az Ön beállításait és a rendelésével kapcsolatos adatait (amennyiben később vásárol nálunk) az alábbi céllal:

  • az olyan információk beszerzése, amelyek segítenek szolgáltatásainkat javítani, hogy még jobb vásárlásokat végezhessen nálunk, különösen a szolgáltatásainkkal való elégedettségének megállapítása; jogos érdekünk itt az, hogy javítsuk az Önnek nyújtott szolgáltatásainkat, és
  • a weboldal funkcióinak egyedivé tétele az Ön igényeinek megfelelően, például azért, hogy a vásárlás során felkínálhassuk a legközelebbi átvételi pontokat, a jogos érdekünk alapján, amely a szolgáltatásaink javítása és egyedivé tételén alapszik; e célból feldolgozzuk az Ön IP-címét és a származtatott pozíciót is,


Amennyiben megvásárolta nálunk a terméket, megszólíthatjuk Önt egy célzott ajánlattal. Az Ön vásárlásából következtethetünk, hogy milyen ügyfél csoportba tartozik, és ez alapján a kapcsolódó termékekre ajánlatot küldhetünk, amelyek felkelthetnék az érdeklődését. Amennyiben nálunk nem nyitott fiókot, az ajánlatokat nem fogjuk a weboldalon megtekintett termékek szerint módosítani, sem az alapján, hogy milyen linket nyitott meg a küldött ajánlatokban.

Jogaink védelme és a belső nyilvántartás és ellenőrzések céljából az általános elévülési időtartamig 5 év, és egy évig annak lejártig kezeljük az Ön személyes adatait, az elévülési idő végéig érvényesíthető követelések miatt. Bírósági, hatósági, vagy egyéb eljárások esetén az Ön személyes adatait az ilyen eljárások időtartamához szükséges mértékben igazodva kezeljük az általános elévülési idő elteltét követően is.

Más célokra a személyes adatokat legfeljebb 6 hónapig használjuk fel.

A jogos érdekünk alapján végzett adatkezelésünk ellen Ön jogosult tiltakozni.

Jogszabályi kötelezettségeken alapuló adatkezelés

Mi is kötelesek vagyunk betartani bizonyos jogszabályi kötelezettségeket. Ha személyes adatait csak ezen okból kezeljük, akkor az adatkezeléshez nem szükséges hozzájárulást kérni Öntől. E jogalap alapján dolgozzuk fel az Ön azonosítási és kapcsolattartási adatait, a rendelési adatokat, különösen az alábbi törvények betartása mellett:

  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013 évi V. törvény (Ptk),
  • a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény (Pp.),
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.),
  • az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.),
  • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számviteli tv.).

E célból a személyes adatokat az adott jogszabály által meghatározott ideig, de legfeljebb 10 évig kezeljük.

Ha Ön a megrendelt termékek vagy szolgáltatások címzettje

Ha Ön a nálunk megrendelt áru vagy szolgáltatás címzettje, kezeljük az Ön azonosító és kapcsolattartó adatait:

  • jogos érdekünk alapján az ügyféllel való szerződés előkészítése, megkötése és teljesítése érdekében. A szerződés teljesítése egyben jogos érdekünk is;
  • jogos érdekünk alapján, amely olyan információk megszerzésére irányul, amelyek lehetővé teszik szolgáltatásaink jövőbeli javítását, illetve belső statisztikák és jelentések készítéséhez szükséges információk gyűjtése; jogos érdekünk itt az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatások javítása;
  • a jogszabályi kötelezettségek, főleg az Áfa tv. és a Számviteli tv. által előírt kötelezettségek teljesítése érdekében;
  • a jogaink védelme és a belső nyilvántartás és ellenőrzések céljából; a jogos érdekeink itt jogaink védelme és a szolgáltatásaink megfelelő ellátásának ellenőrzése.

Az ügyféllel való szerződés előkészítése, megkötése és teljesítése érdekében a személyes adatokat a megrendelés teljesítéséhez szükséges ideig kezeljük. Ezen időtartam elteltével az adatokat jogos érdekünk alapján tovább is megőrizzük a jogaink védelme, belső nyilvántartás és ellenőrzések céljából, az elévülési időtartamig, ami 5 év és egy évig annak lejárta után az elévülési idő végéig érvényesített követelésekre való tekintettel. Bírósági, hatósági, vagy egyéb eljárások esetén az Ön személyes adatait az ilyen eljárások időtartamához szükséges mértékben igazodva kezeljük az általános elévülési idő elteltét követően is. Jogos érdekeink közé tartozik a jogi igények érvényesítése és a szolgáltatások megfelelő ellátásának ellenőrzése is. A jogi kötelezettségek teljesítése érdekében a személyes adatokat legfeljebb 10 évig kezeljük.

Ez ellen az adatkezelés ellen a korrekciós érdek alapján Ön jogosult tiltakozni.

Amennyiben különböző csatornákon kommunikál velünk:

Amennyiben különböző csatornákon lép kapcsolatba velünk, elsősorban a telefonos ügyfélszolgálat, e-mail útján, vagy csevegőeszközökön és közösségi oldalakon keresztül, kezeljük az Ön azonosító és elérhetőségi adatait, és a kommunikációt, beleértve a rögzített hívásokat jogos érdekünk alapján (tehát az Ön beleegyezése nélkül) az alábbi céllal:

  • az Ön fogyasztói igényei teljesítése érdekében; amennyiben nálunk vásárolt, és az Ön igénye a rendeléssel kapcsolatos, ezt az adatkezelést az Önnel kötött szerződés teljesítésének keretén belül végezzük;
  • az Ön igényeinek nyilvántartása érdekében azért, hogy ellenőrizhessük, és hogy megfelelően és időben teljesíthessük azokat;
  • annak bizonyítása miatt, hogy az Ön fogyasztói igényét elfogadtuk és kezeltük, pl. amikor ez úton rendel nálunk valamilyen árut vagy panaszt tesz;
  • mindezek elemzése érdekében, szolgáltatásaink minőségének javítása érdekében.

A személyes adatokat e célból 1 évig kezeljük. Ha a fenti csatornákon keresztül ad le részünkre rendelést, az ügyféllel való szerződés előkészítése, megkötése és teljesítése érdekében a személyes adatokat a megrendelés teljesítéséhez szükséges ideig kezeljük. Ezen időtartam elteltével az adatokat jogos érdekünk alapján tovább is megőrizzük a jogaink védelme, belső nyilvántartás és ellenőrzések céljából, az elévülési időtartamig, ami 5 év és egy évig annak lejárta után az elévülési idő végéig érvényesített követelésekre való tekintettel. Bírósági, hatósági, vagy egyéb eljárások esetén az Ön személyes adatait az ilyen eljárások időtartamához szükséges mértékben igazodva kezeljük az általános elévülési idő elteltét követően is.

A jogos érdekünk alapján végzett adatkezelésünk ellen Ön jogosult tiltakozni.

Amennyiben hozzájárulását adja nekünk

A kirendeltség kiválasztásánál

Ha a rendelésének kézbesítéséhez személyes átvételt választ, az IP címéhez legközelebb eső kirendeltséget fogjuk ajánlani az átvételi pontok elhelyezése alapján, ahogyan ezt hivatkozzuk a Rendelési feltételek részben. Ha a legközelebbi kirendeltségről pontosabb adatokat szeretne, az Ön hozzájárulásával használhatunk hozzáférést a pontos adatokhoz is az Ön földrajzi helyzetéről, amelyekhez internet böngészője segítségével férünk hozzá. Ez az adathasználat egyszeri és az adatokat nem tároljuk tovább, sem nem használjuk a hozzáférést az Ön földrajzi helyzetéhez, tehát az Ön hozzájárulását nem lehet visszavonni.

 

Ki dolgozza fel és kinek továbbítjuk az adatait?

Legtöbb esetben személyes adatait saját célra kezeljük, mint adatkezelő. Ilyen esetben az adatait a saját partnereink részére a rendelésének fizetés, szállítás és további feltételek biztosítása érdekében továbbítjuk. Az adatokat a adatfeldolgozóinknak is továbbítjuk, akik ezeket a mi utasításainknak megfelelően dolgozzák fel.

Az összes említett adatot mi mint adatkezelő kezeljük. Ez annyit jelent, hogy mi határozzuk meg a személyes adatainak fent említett rendeltetését, amihez ezeket összegyűjtjük, meghatározzuk az adatkezelés eszközeit és felelünk annak megfelelő ellátásáért.

Az Ön személyes adatait más alanyoknak is továbbíthatjuk, akik adatkezelő szerepet töltenek be, mégpedig azoknak, aki:

  • a weboldal alapjául szolgáló informatikai rendszer üzemeltetője
    • KontorNET Bt.
      Székhely / posta cím: 9081 Győrújbarát, Fő u. 45.
      Adószám: 22389426-2-08
      Cégjegyzék szám: 0806013458
      Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 03016-0001
      Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Győr-Moson-Sopron Megyei Cégbíróság
      Elektronikus elérhetőség:  info"kukac"startuzlet.hu
      Telefonos elérhetőség: 06 30 535 2181
    • a szállítási partnereink;
    • az áru szállítójának a megrendelt áru vagy szolgáltatás reklamációjával kapcsolatban
  • a fizetési rendszerek üzemeltetői, akik a fizetés lebonyolítását biztosítják, különösen a bankkártyás fizetésnél
    • MKB BANK Zrt.
      Székhely: 1056 Budapest, Váci u.38. 
      Postacím: Budapest, H-1821 
      Cégjegyzék helye és száma: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cg. 01-10-040952
      Adószám: 10011922-4-44
      Táviratcím: Exterbank 
      Telefon: 327-8600
      Swift: MKKB HU HB 
      E-mail: mkb@mkb.hu
    • MPL Futárszolgálat

 MAGYAR POSTA ZRT.

Nyilvántartó cégbíróság neve: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság 
Cégnév: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság 
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 
Cégjegyzék-szám: Cg. 01-10-042463 
Pénzforgalmi jelzőszám: 18203332-06000412-40010015 
Statisztikai számjel: 10901232-5310-114-01 
Adóigazgatási szám: 10901232-2-44 
Társadalombiztosítási törzsszám: 4035-8 
Gazdasági kamarai azonosítószám: 125408 
Számlavezető pénzintézet neve: FHB Bank Zrt.

  • hozzájárulása alapján a reklám és közösségi oldalaknak, ahogyan ez a sütik (cookies) és más technológiák használata, adattovábbítás a reklám és a közösségi oldalak részére részben le van írva, méghozzá konkrétan:
    • a Google Ireland Limited részére (regisztrációs száma: 368047, székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország); a társaság adatvédelmi feltételei itt találhatók: https://policies.google.com/technologies/ads
    • A Facebook Ireland Limited részére (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Írország); a társaság adatvédelmi feltételei itt találhatók: https://facebook.com/about/privacy

 

Milyen forrásból szerezzük be a személyes adatokat?

A személyes adatokat többnyire a weben keresztül személyesen Önöktől az Önökkel való kommunikáció során szerezzük be. Némely további adatot a partnereinktől is be tudunk szerezni, pl. szállítási cégektől.

Legtöbb esetben azokat a személyes adatokat kezeljük, amelyek az áru vagy szolgáltatás rendelésének alkalmával eljutnak hozzánk, a fiók létrehozásakor, vagy a telefonos ügyfélszolgálattal való kommunikálás alkalmával. A személyes adatokat közvetlenül Öntől a weboldalunkon lévő viselkedésének és a hírek olvasásának megfigyeléséből szerezzük be.

Ha nálunk vásárol, akkor a megkötött szerződés teljesítésével kapcsolatban rendeléseinek utólagos adatait, például a sikeresen lebonyolított fizetéséről, vagy az áru sikeres kézbesítéséről és átvételéről a fizetési rendszereket üzemeltető, szállítási partnereinktől tudjuk beszerezni.

Milyen jogai vannak a személyes adatok kezelésénél?

Személyes adatai védelmével érdekében számos jogi eszközzel élhet. Ön jogosult a kezelt adataihoz hozzáférni, azok helyesbítését, törlését kérni, joga van továbbá az adatkezelés korlátozásához, adatainak hordozhatóságához, és tiltakozhat, valamint panasszal élhet adatkezelésünk ellen.

Úgy, ahogyan nekünk vannak jogaink és kötelességeink személyes adatai kezelése esetén, úgy Önnek is vannak bizonyos jogai az Ön személyes adati kezelése során. Ezek közé tartozik:

Hozzáféréshez való jog

Önnek joga van tudni, hogy milyen adatokat kezelünk Önről, milyen céllal, mennyi időn keresztül, a személyes adatait hol szerezzük be, kinek továbbítjuk, ki az, aki rajtunk kívül kezeli ezeket és milyen más jogai illetik meg a személyes adatai kezelésével kapcsolatban. Ezt mind megtudhatja a „Vevők személyes adatainak védelme“ című dokumentumból. Azonban, ha nem biztos abban, hogy melyek azok a személyes adatai, amelyeket kezelünk, kérheti, hogy nyilatkozzunk arról, hogy az Önnel kapcsolatos személyes adatokat egyáltalán kezeljük-e vagy sem, és amennyiben igen, akkor a személyes adataihoz jogosult hozzáférni. Hozzáférési joga keretében kérhet másolatot a kezelt személyes adatairól, az első másolatot pedig ingyenesen, a többi másolatot már térítés ellenében.

Helyesbítéshez való jog

Ha észleli, hogy az általunk kezelt személyes adatai nem pontosak vagy nem teljesek, joga van hozzá, hogy azokat haladéktalanul helyesbítsük, esetleg kiegészítsük.

Törléshez való jog

Bizonyos esetben joga van ahhoz, hogy a személyes adatait töröljük. Az Ön személyes adatait haladéktalanul töröljük, amennyiben teljesül valamelyik a következő indokok közül:

  • arra a célra, amiért az Ön személyes adatait kezeltük már nincs szükségünk;
  • a személyes adatának kezeléséhez adott korábbi hozzájárulását visszavonja, mivel olyan adatokról van szó, amelyek kezeléséhez nélkülözhetetlen a hozzájárulása és egyidejűleg nem létezik más indok, amiért ezeket az adatokat kezelnünk kellene;
  • használja ki a tiltakozáshoz való jogát (lásd lejjebb a Jog az adatkezelés kifogásolására) azoknak a személyes adatainak kezelése ellen, amelyek kezelése a jogos érdekünk alapján történik, és mi úgy találjuk, hogy ilyen jogos érdek, amely az ilyen adatkezelést indokolná már nem létezik, vagy
  • úgy véli, hogy a mi általunk eszközölt személyes adatkezelés már nincs összhangban a kötelezően alkalmazandó általános előírásokkal.

De kérem, ne feledje - még akkor sem, ha ilyen indok létezik – a törléshez való jog nem jelenti azt, hogy minden személyes adata azonnali törlésre kerül. Ezzel nem lehet élni akkor, ha személyes adatainak kezelése továbbra is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jogi kötelezettségünket, vagy a rendeltetést, a teljesítményt vagy a mi jogi követeléseinket teljesíthessük (lásd a Miért dolgozzuk fel a személyi adatokat és mi jogosít fel az adatkezelésre? című részt).

Adatkezelés korlátozásához való jog

Bizonyos esetekben a törlési jogon kívül a kezelés korlátozásához való joggal lehet élni. Ez a jog egyes esetekben lehetővé teszi, hogy a személyes adatai meg legyenek jelölve, hogy ne képezzék a további adatkezelés folyamataink tárgyát - de ebben az esetben nem örökre (mint a törlési jog gyakorlása esetén), hanem korlátozott időre. Személyes adatainak kezelését abban az esetben kell korlátoznunk, ha:

  • ahhoz, hogy a személyes adatait kezeljük, nincs meg a megfelelő jogalap (pl. túllépjük azt a keretet, amelyet kezelnünk szükséges), de Ön az ilyen adatok törlése előtt csupán a korlátozás mellett dönt (pl. ha úgy véli, hogy az ilyen adatokat a jövőben a részünkre amúgy is szolgáltatná);
  • a személyes adataira a már fent említett adatkezelési célokra nincs szükségünk, de Önnek a rendeltetés, teljesítmény vagy mi jogi követeléseinek védelme miatt van szüksége rájuk, vagy
  • tiltakozik az adatkezelés ellen. A tiltakozáshoz való jog gyakorlása részletesebben a Jog az adatkezelés kifogásolására részben van leírva. Ez alatt az időszak alatt, amíg a tiltakozáshoz való jog jogosságát kivizsgáljuk, kötelesek vagyunk a személyes adatainak kezelését korlátozni.

Adathordozhatósághoz való jog

Minden Ön által szolgáltatott személyes adat megszerzéséhez joga van és azokhoz is, amelyeket a hozzájárulása alapján kezelünk (lásd az Amennyiben hozzájárulását adja nekünk című részt) és a szerződés teljesítése alapján is. Az Ön személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban bocsátjuk rendelkezésére. Ahhoz, hogy a kérelme alapján az adatok továbbítása minél egyszerűbb legyen, csak olyan adatok lehetnek azok, amelyek kezelése elektronikus adatbázisainkban automatizált módon történik.

Jog az adatkezelés kifogásolására

Tiltakozhat az adatkezelés ellen, amely a számunkra jogos érdekünk alapján történik (lásd a Miért dolgozzuk fel a személyi adatokat és mi jogosít fel az adatkezelésre? részt). Amennyiben marketing tevékenységről van szó, a személyes adatai kezelését minden további nélkül abbahagyjuk; máskülönben ezt akkor tesszük meg, ha súlyos okunk van az ilyen adatkezelés folytatására.

Panasz benyújtásához való jog

A jogainak a fent feltüntetett módon való érvényesítése nem érinti azt a jogát, hogy az illetékes felügyeleti szervhez panaszt nyújtson be. Ezt a jogát különösen akkor érvényesítheti, ha úgy vélekedik, hogy a személyes adatai kezelése jogtalan vagy az általánosan hatályban lévő előírásokba ütközik. Adatkezelésünk ellen panaszával a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulhat (elérhetőségek: postacím: 1530 Budapest, Pf. 5., székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, telefon: 0036-1-391-1400, e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu , www.naih.hu )

Hogyan lehet az egyes jogokat érvényesíteni?

Ön bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait a Weboldalon maga helyesbítheti; egyéb esetekben a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törljük az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a szükséges időtartamig megőrzzük.

Ön írásban, telefonon  tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntésünkről írásban tájékoztatjuk.

Egyéb rendelkezések

Rendszerünk az Ön aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze az Ön által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánjuk felhasználni, erről tájékoztatjuk, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezzük, illetőleg lehetőséget biztosítunk arra, hogy a felhasználást megtiltsa.

Kötelezzük magunkat, hogy gondoskodunk az adatok biztonságáról, megtesszük továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezzük magunkat arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítjuk vagy átadjuk, ugyancsak felhívjuk ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

Fenntartjuk a jogot, hogy jelen Szabályzatot a Honlap felületén történő előzetes értesítés mellett egyoldalúan módosítsuk.

 

Elérhetőségek

TELEFON: +36 30 38 54 033

E-mail: rellecigafurdoruha[kukac]gmail.com

www.relleciga.hu - Gerecse Travel Kft - ÁSZF - Adatkezelési tájékoztató
Webáruház készítés a StartÜzlettel.